Harry Potter-bok-set-beslutsångest

(För att omslaget spelar roll...) Just nu kikar jag på lite Harry Potter böcker. Jag har läst, och äger, alla på svenska, men bestämt mig för att läsa dem på engelska också! Så nu tänkte jag köpa hela serien, men kan omöjligt bestämma mig för vilken version jag vill ha! Det har ju kommit så många fina omslag. Dessutom vet jag inte om jag bör läsa dem på brittisk engelska (originalspråket) eller amerikansk engelska. 
 
Första boxen jag kikade på var denna: Adult edition. Lite mörkare och vuxnare omslag. Tycker de är otroligt snygga! De är dessutom skrivna på brittisk engelska. 
 
En annan variant är den här. Verkigen superfina omslag, och böckerna har också en matchande baksida. Tillsammans bildar böckerna en bild av Hogwarts när de står tillsammans i bokhyllan. Detta är en amerikansk version. 
 
Tredje alternativet är dessa vita omslag med fina teckningar på. Lite annorlunda men snygga! De här är också på brittisk engelska. 
 
Sen finns såklart de mer klassiska omslagen också. Att det ska vara så svårt att välja!
Vilket omslag gillar du mest?

Goodreads

 
 
Såklart har jag även en användare på goodreads! Något annat vore ju galet. Tycker det är en toppensida. Jag har samlat min läshistorik där samt en massa böcker jag vill läsa (vilket är alldeles för många för att jag ska kunna bocka av dem).
 
Bli gärna vän med mig där! (Heter Merewen där också...)

Förr eller senare exploderar jag av John Green

Titel: Förr eller senare exploderar jag
Originaltitel: The Fault in Our Stars
Författare: John Green
Förlag: Bonner Carlsen
Språk: Svenska
Antal sidor: 308
 
Handling: (Från adlibris.se)
Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan. 
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö). 
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. 
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k. 
 
Mina tankar:
Jag gillar Hazel. Jag älskar Augustus. Jag hatar cancer. Eller egentligen känner jag väl som karaktärerna i boken: Jag hatar inte cancern, utan universum. Innan jag började läsa Förr eller senare exploderar jag hade jag hört så mycket gott om den. Alla (nej, jag överdriver nog inte ens) som jag sett/hört läst den fullkomligen älskar den. Så förväntningarna var minst sagt skyhöga. Till en början (ungefär första halvan) förstod jag inte riktigt vad som var så fantastiskt med den. Jo, visst, den var superbra redan då, men inte sådär bästa-jag-läst-hela-året-eller-kanske-hela-livet bra som många verkar tycka. Däremot mot slutet, samt nu några timmar efteråt, så förstår jag. Tror jag. Den är skriven på ett lite speciellt sätt och karaktärerna (läs: Augustus Water) är underbara. Finns en massa citat, uttryck och dialoger som jag skulle vilja markera i boken, men hittar inte igen dem så får bli när jag läser om den. För läsa om den kommer jag göra. När jag var klar med sista sidan och jag slog igen boken var min första impuls att slå upp den på första sidan och börja om. Kan varmt rekomendera (precis som alla andra i bokvärlden) den här boken till alla. Framförallt om du gillar verklighetsbaseerade böcker med tonårskärlek och jobbiga ämnen (i det här fallet: cancer och döden). 
 
Betyg: 
 
Första meningen: På senvintern mitt sjuttonde levnadsår kom min mamma fram till att jag var deprimerad, antagligen för att jag sällan gick hemifrån, låg rätt mycket i sängen och lästa samma bok om coh om igen, inte åt så ofta och ägnade en ganska stor del av min riktiga fritid åt att tänka på döden. 

Om Merewen och bloggen

Godafton!
 
Tänkte passa på och berätta lite om mig själv och vad jag läser, så att du som hittat hit till bloggen vet vad du har att förvänta dig. Eller nåt. 
 
Läser allt möjligt. Dystopian, skräck, klassiker, sci-fi, fantsy, chick-lit, humor... jag tror du fattar. Det varierar väldigt mycket beroende på humör och vad jag känner för helt enkelt. Vissa typer av böcker undviker jag såklart också, Fulländad allätare är jag inte riktigt. 
 
Jag som sitter här bakom datorskärmen på den fina laptopen kallas Merewen på internet och något annat i verkligheten. Just nu håller vi oss till Merewen. Som sysselsättning pluggar jag till civilingenjör (inriktning teknisk fysik) och bor med sambo och pälsbollar. När jag inte pluggar eller läser tycker jag om att pyssla med diverse saker, se på bra filmer och serier, och äta mängder med onyttigheter. 
 
Det var allt för nu.
Merewen

Läst 2013

Det här är de böcker jag läst under 2013. Målet var först att jag skulle läsa 50 böcker i år, men sedan fick jag en verklighetsinsikt och kom att tänka på hur mycket tid studierna och mina andra hobbys tar från mig, så sänkte målet till 30 st. Recensioner på den här bloggen finns endast på de böcker som lästes ut efter att bloggen skapades.
 
1. Den vidunderliga kärlekens historia – Carl-Johan Vallgren
2. Den tomma stolen – JK Rowling 
3. Lilla stjärna – John Ajvide Lindqvist 
4. [geim] – Andreas de La Motte 
5. Jurtjyrkogården – Stephen King
6. Horn – Joe Hill 
7. Patient 67 (Shutter Island) - Dennis Lehanes 
8. Da Vinci-koden – Dan Brown
9. Hobbiten – J.R.R Tolkien
10. Odd Thomas – Dean Koontz
11. The Giggler Treatmemt – Roddy Doyle 
12. Flugornas herre - William Golding 
13. Alltid Odd - Dean Koontz 
14. Scott Pilgrim's Precious little life (#1) - Bryan Lee O'Malley 
15. Scott Pilgrim vs. The World (#2) - Bryan Lee O'Malley 
16. Poison – Chris Wooding 
17. Nattvägen – Kristin Hannah 
18. Charlie and the Chocolate Factory – Roald Dahl 
19. Stad av skuggor – Cassandra Clare 
20. Finns inte på kartan – Carin Hjulström
21. Sankta Psyko – Johan Theorin
22. Liftarens guide till galaxen – Douglas Adams
23. Nattens cirkus - Erin Morgenstern 
24. När börjar det riktiga livet – Fredrik Lindström 
25. En dåre fri - Beate Grimsrud 
26. Boken om Joe – Jonathan Tropper 
27. Förr eller senare exploderar jag – John Green 
28. Divergent - Veronica Roth
29. Den femte vågen - Rick Yamcey
30. Vintervålnader av Kate Mosse
 
Totalt: 29 st

En bokblogg?

Ja, det här är alltså min nyuppstartade bokblogg. Vi får se vad det blir av den!...
Målet är att skriva lite recensioner på sånt jag läst, visa böcker jag köpt (bookhauls), och allmänt bokprat. 

RSS 2.0